Za samo 5 minuta napravila je jelo koje je oduševilo 60.000 ljudi: Svi su rekli da ništa ukusnije u životu nisu jeli! (Video)

0

Živimo u vremenu kada smo okruženi popularnim emisijama o kuhanju i svemu ono što hrana pruža.

Tako isto je i u našoj regiji, postoje na desetine kulinarskih emisija i rijaliti programa kojima se reklamira i i propagira kuhanje raznovrsnih jela, kako tradicionalnih tako i ovih malo modernijih na bazi minimalizma.

Postoje čitavi serijali u kojima se kuhari amateri prijavljuju da bi se mjesecima takmičili za titulu kuhara godine i za nagrade kojim na kraju postanu šefovi kuhinje u nekom ekskluzivnom restoranu ili da jednostavno reklamiraju sebe i svoj rad.

Također postoje i one emisije koje propagiraju tradicionalna jela i spravljanje tih jela koji su vezani za određene krajeve, regije, države ili narode. Te emisije su možda i najpopularnije na svijetu, i one su nešto kao kulinarska enciklopedija. Postoje pojedini kuhari, poput Golog kuhara Jamie Olivera, koji je svojim kulinarskim sposobnostima stekao svjetsku slavu i koji je samo prodajom svojih knjiga sa receptima za određena jela zaradio milione dolara.

U nastavku članka vam donosimo recept koji će vam pomoći u situacijama u kojima su se svi bar jednom našli, a to je kada iznenada dođu gosti ili kada jednostavno želimo nešto na brzinu da pojedemo.

Ovo je vrlo ukusno i jako jednostavno za spremiti.

Potrebno vam je slijedeće:

– pet hrenovki

– 70 grama brašna

– 70 grama kukuruznog brašna

– jedno jaje

– 125 ml mlijeka

– dvije kašike šećera

– dvije kašičice sode bikarbone

– so, biber po želji

– ulje

– drveni štapići za ražnjiće

U nastavku mi vam donosimo i video kako bi vidjeli cijeli postupak pripreme ovog jako ukusnog jela.

https://www.youtube.com/watch?v=kXYo1vZKx5c

Preporučujemo