Novo

Vučić se ZALEDEO! GORI glavni grad, ESKALIRAO PROTEST: Krvave glave na sve strane, EVO prvih informacija(FOTO)

Danas vam donosimo jako uznemirujuće informacije. Naime, ako ste bar jednom upalili tv prijemnik, mogli ste vidjeti velike nerede i proteste koji se dešavaju u Bjelorusiji. Podsjećamo, sve je krenulo od nezadovoljstva građana, koji su ubjeđeni da je aktuelni predsjednik Aleksandar Lukašenko lažira rezultate nedavno održanih izbora. Gumeni metci i šok bombe policija koristi u svakom mogućem trenutku, jer je sinoć treću noć zaredom nemiri su trajali u Glavnom gradu Minsku, ali i Brestu. Kako svjedoci navode, policija je bila toliko brutalna da je razbijala stakla od automobila, vadila ljude napolje i tukla ih. Napadnuta su čak i 2 fotoreportera. Podsjećamo Aleksandar Lukašenko je na vlasti još od 1994 godine.

Nezadovoljna rulja je divljala i govorila “Odlazi, odlazi”. Protestanti su sinoć postavljali i cvijeće na mjesto gdje je prije 2 večeri jedan protestant izgubio i život. Lukašenko više nema ni podršku ruskog predsjednika Vladimira Putina, tako da su njihovi odnosi pogoršani. Evropska Unija je već reagovala, i rekla da će preispitati komplet ponašanje ruske vlasti u ovom trenutku prema samim protestantima.Aleksandar Lukašenko je optužio Vladimira Putina da želi pripojiti njegovu državu Ruskom bloku, podsjećamo Bjelorusija ima 9,5 miliona stanovnika. Aleksandar Vučić je u nedjelju telefonskim putem razgovarao sa Aleksandrom Lukašenkom, i bilo je govora o prodaji oružja Bjelorusiji. Čak ga je Vučić ubjeđivao da pronađe modul i da pokuša mirnim putem pronaći neko rješenje.

Međutim, po svemu sudeći Lukašenko nije mogao da utiče na razjarenu masu. Čak su razgovarali i o opciji da Aleksandar Vučić uskoro posjeti Bjelorusiju, ali sa obzirom na situaciju čisto sumnjamo da će do ovoga doći u skorije vrijeme. 

Oglasi – Advertisement