Savjeti

Vratila sam se kući s posla i zatekla sina kako bojicama šara po zidu: Odmah sam isprobala ovaj genijalni trik, mrlje su nestale za sekundu!

Za ovaj genijalni trik potrebna vam je samo jedna namirnica.

Ako ste ušli u vode roditeljstva, te je vaše dijete već počelo hodati, pomalo pričati vjerujemo da se susrećete sa raznim onim slatkim problemima koje vaše dijete može da napravi.

Ono što je sigurno jeste da vaš mališan ne može odoliti šaranju olovkama po zidu, a vi se vjerovatno konstantno mučite sa ribanjem?! Ali, sada je vašim mukama konačno došao kraj, jer se na internetu pojavio super trik za uklanjanje svih mrlja od bojica.

Sve što vam je potrebno za ovo je jedna namirnica koju sigurno imate u svojoj kuhinji. Riječ je o famoznoj majonezi.

Jedna jako kreativna domaćica nam je otkrila preko svog Fejsbuk profila da crteže, sve žvrljotine i “umjetnička djela” sa vaših zidova možete lako da skinete uz pomoć majoneze. Dovoljno je da je samo nanesete direktno na mrlju od drvenih, ili bilo kojih bojica.

– Ako nanesete majonezu na bojicu sa zida ružne mrlje će zauvijek da nestanu, bit će kao da ih nikada nije ni bilo tu – napisala je ova majka u grupi.

Ono što trebate uraditi jeste da je direktno nanesete na fleku, a nakon toga da je ostavite par minuta da se upije. Poslije toga, prebrišite površinu krpom ili papirnim ubrusom, a fleka koja je bila tu će odmah nestati.

Kako ovaj trik sa majonezom funkcioniše?

Ono što čini osnovu majnoeze je ulje. U kombinaciji sa visokim sadržajem sirćeta veoma efikasno rastvara drvenu bojicu. Ukoliko vaše dijete crta voštanim bojicama, onda ovaj trik vjerovatno neće uspjeti, ali se ova namirnica pokazala kao efikasna u uklanjanju ljepka i tragova naljepnica sa čvrstih površina.

Oglasi – Advertisement