Novo

Vrata spavaće sobe noću držite zatvorenim, a kad vidite zbog čega više nikad nećete zaspati u sobi sa otvorenim vratima!

Iako postoje osobe na svijetu koje vrata od sobe u kojoj spavaju ostave otvorena u potpunosti jer nemaju problem s tim, ima i onih koji ih zatvore da im ni vazduh ne može ući.

To rade iz raznih razloga, međutim, postoji jedan posebno važan zbog kojeg morate zatvarati vrata a u nastavku članka ćete vidjeti o čemu se radi.

Naime, proticao je jedan normalan dan, kao i svaki drugi, kada je ekipa vatrogasne službe dobila naredbu da hitno moraju izaći na teren jer je u blizini izbio požar. Nakon što su ukućani na vrijeme izašli iz kuće, i vatrogasci ugasili požar, mogli su primjetiti da je jedina stvar koja ih je spasila, zapravo su bila zatvorena vrata spavaće sobe, koja im je kupila vrijeme da izađu iz kuće.

Vatrogasci iz Wisconsina podijelili su snimak koji najbolje dočarava zašto treba zatvarati vrata spavaće sobe u toku noći, nakon što su prošle sedmice svjedočili požaru u Sister Bayu.

“Jednostavan čin kao što je spavanje sa zatvorenim vratima spavaće sobe zaista bi mogao napraviti razliku u preživljavanju u požaru, možda bi vam kupio malo vremena da dođete do drugog izlaza iz kuće”, tako je rekao načelnik vatrogasne službe Chris Hecht iz lokalne vatrogasne zajednice u okrugu Door.

https://www.facebook.com/watch/sblgfire/

Hecht je rekao da se želi zahvaliti vlasniku stana koji mu je dopustio da podijeli snimku jer je ovo jako dobar primjer i dobra prilika za podsjetiti ljude na sigurnosne upute, uključujući i na provjeru detektora dima i detektora ugljičnog monoksida.

Vatrogasci navode i to kako tokom požara niko nije ozlijeđen.

Oglasi – Advertisement