Virus došao u Buckinghamsku palaču: Radnik kraljice pozitivan na COVID-19

0

Kraljica Elizabeta II, koja ima 93 godine, napustila je Buckinghamsku palaču prije par dana kako se ne bi zarazila korona virusom.

Prije nego što će kraljica otići u Winsdor osoblje u palači se testiralo na virus. Kako piše Mirror, jedan od njih pozitivan je na COVID-19 ili na korona virus.

“Radnik je saznao da je pozitivan prije nego što je kraljica otišla u Windsor. Palača ima 500 članova osoblja pa zbog toga nije nikako nezamislivo da će se neko zaraziti”, rekao je izvor iz ove kraljevske porodice.

Svaki član osoblja koji je bio u kontaktu sa zaraženim, mora otići u samoizolaciju. Ali, nije poznato da li je kraljica bila u kontaktu s njim. Otkako se korona virus proširio, kraljica je izbjegavala rukovanje s bilo kim i bliske kontakte.

Kraljica je u Windsoru zajedno sa suprugom princom Filipom, koji ima 98 godina. Tamo idu svake godine za Uskrs, a ovog puta odmor su započeli malo ranije.

“Filip i ja stigli smo u Windsor, jasno nam je da je pred nama jako težak period i da je cijela zemlja i ostatak svijeta u velikoj brizi za zdravlje. Svima nam je savjetovano da promijenimo svoju uobičajenu svakodnevicu i prilagodimo se ovoj novonastaloj situaciji. Trebamo čuvati svoje zdravlje i misliti na ostale, na cijelu našu zajednicu, a posebno na one  koji su najosjetljiviji. Mnogi od nas trebat će pronaći nove načine da ostanu u kontaktu s voljenima i porodicom te da ih osiguraju od potencijalne opasnosti. Uvjerena sam da smo spremni za taj izazov. Možete biti sigurni da smo u potpunosti moja porodica i ja spremni odigrati našu ulogu u ovom svemu”, stoji na službenom Instagram profilu kraljevske porodice.

U narednom periodu kraljevske dužnosti će preuzeti njen unuk, princ William.

Preporučujemo