Vic dana: Ulazi u kafanu čikica od 65 – Balkan Life Today

Vic dana: Ulazi u kafanu čikica od 65

Ove sedmice krećemo uz malo humora. Mislili smo da je došlo vrijeme za malo smijeha, a svako malo kod nas možete očekivati po neki dobar vic koji će, nadamo se, da vam digne raspoloženje.

Jer, poznato je da je smijeh za sve najbolji lijek. Ljudi su se voljeli smijati još od davnina, pa što onda ne bismo i u ovim tmurnim i teškim vremenima da se lijepo nasmijemo. U nastavku samo za vas donosimo jedan duhovit i vrlo simpatičan vic.

Nadamo se da vam se ovaj današnji vic dopao, ako ga niste naravno već čuli negdje ranije. Baš nam je žao ako ipak jeste, ali nadamo se da ste se pak bar malo nasmijali.

Da li vam se ovaj vic dopao? U nastavku evo i mala zanimljivost za kraj: Ako se svaki dan smijete 100 puta, za vaše tijelo je to kao da ste se na biciklu vozili 15 minuta.

Inače, snažan osmijeh produbljuje naše disanje i povećava otkucaje vašeg srca. Dakle korisno je i za trbušne mišiće i srce. Smijeh može u vašem mozgu da izazove i neke pozitivne promjene, time što se u tijelu ispušta endorfin, a to u vaše tijelo donosi više kisika.

Smijeh isto tako ispušta antitijela koja imaju ulogu u borbi protiv zaraznih oboljenja.

Loading..