Velika Britanija na nogama, “kraljica Elizabeta je preminula od srčanog udara” Oglasili se iz kraljevske porodice, evo šta se dešava

0
20

Ovo nije prvi put da se pojave ovakve glasine.

Javnost u Velikoj Britaniji uznemirila je proteklih dana vijest da je kraljica Elizabeta II preminula od posljedica srčanog udara. Kraljevski stručnjak je ovu vijest demantovao i potvrdio da je kraljica još uvijek živa.

Navodno je vijest o tragediji u kraljevskoj porodici potekla sa WhatsApp naloga i ubrzo se proširila na društvenim mrežama. U toj grupnoj poruci stojalo je da je kraljica Elizabeta II (93) preminula od posljedica srčanog udara i da će narednog jutra u 9.30 sati biti saopštena ova vijest. Kraljevski stručnjak Charlie Proctor oglasio se ovim povodom putem Tvitera da demantuje glasine.

-Vidim da je došlo ono doba godine kada moram demantovati glasine o tome da je preminula kraljica. Kraljica je zdrava i živa i raduje se tome da ugosti predsjednika Amerike i ostale svjetske lidere u Bakingamskoj palati u utorak – napisao je on. Podsjetimo, u januaru se isto tako proširila glasina da će kraljica preminuti, ali su je uskoro vidjeli u crkvi, te su ove sumnje time i odbačene.

Nakon zadnje glasine o tome da je navodno preminula, vijest se počela širiti na Tviteru u Velikoj Britaniji, a u roku od sat vremena objavljeno je 135 hiljada tvitova nakon što je procurila poruka sa WhatsAppa.

Loading..