Velika Britanija na nogama, “kraljica Elizabeta je preminula od srčanog udara” Oglasili se iz kraljevske porodice, evo šta se dešava – Balkan Life Today

Velika Britanija na nogama, “kraljica Elizabeta je preminula od srčanog udara” Oglasili se iz kraljevske porodice, evo šta se dešava

Ovo nije prvi put da se pojave ovakve glasine.

Javnost u Velikoj Britaniji uznemirila je proteklih dana vijest da je kraljica Elizabeta II preminula od posljedica srčanog udara. Kraljevski stručnjak je ovu vijest demantovao i potvrdio da je kraljica još uvijek živa.

Navodno je vijest o tragediji u kraljevskoj porodici potekla sa WhatsApp naloga i ubrzo se proširila na društvenim mrežama. U toj grupnoj poruci stojalo je da je kraljica Elizabeta II (93) preminula od posljedica srčanog udara i da će narednog jutra u 9.30 sati biti saopštena ova vijest. Kraljevski stručnjak Charlie Proctor oglasio se ovim povodom putem Tvitera da demantuje glasine.

-Vidim da je došlo ono doba godine kada moram demantovati glasine o tome da je preminula kraljica. Kraljica je zdrava i živa i raduje se tome da ugosti predsjednika Amerike i ostale svjetske lidere u Bakingamskoj palati u utorak – napisao je on. Podsjetimo, u januaru se isto tako proširila glasina da će kraljica preminuti, ali su je uskoro vidjeli u crkvi, te su ove sumnje time i odbačene.

Nakon zadnje glasine o tome da je navodno preminula, vijest se počela širiti na Tviteru u Velikoj Britaniji, a u roku od sat vremena objavljeno je 135 hiljada tvitova nakon što je procurila poruka sa WhatsAppa.

Leave a Reply