Vapaj Srbina iz Dubaija: Pomozite mi, molim vas, hoću kući: Nemate pojma šta mi ovdje rade (Video)

0
365

Aleksandar Vučić predsjednik Srbije je još prije par dana najavio da će najvjerovatnije doći do obustavljanja svakoga mogućeg dolaska u Srbiju iz inostranstva zbog nadolazećeg praznika Vaskrsa, a oni koji žele da uđu u Srbiju, postoji samo jedan uslov za njih a to je da prije toga 14 dana provedu u karantinu.

Ali, sa druge strane, na svim društvenim mrežama je puno snimaka ljudi koji doslovno mole za pomoć da se vrate u Srbiju, i to iz mnogih razloga. Isto tako, postoje situacije gdje su pojedinci, sticajem određenih okolnosti ostali zarobljeni u hotelima ili aerodrumima gdje trenutno borave jer sada ne smiju da putuju, ali nemaju ni dozvolu da se vrate u svoju državu, te su zbog toga primorani da se snalaze kako znaju u zemlji kojoj ne pripadaju, u zemlji koja nije njihova.

To isto se desilo i ovom Srbinu. On se zove Aleksandar Ralić, koji već godinama živi i radi u Dubaiju, a tu trenutno radi kao predstavnik jedne velike računarske kompanije.

Za sve na društvenim mrežama je napravio snimak u kojem kaže u kakvoj se situaciji trenutno nalazi:

https://twitter.com/A_Ralic/status/1240916407560409088?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1240916407560409088&ref_url=http%3A%2F%2Fkreacije.info%2Fvapaj-srbina-iz-dubaija-pomozite-mi-molim-vas-hocu-kuci-nemate-pojma-sta-mi-ovdje-rade-video%2F

“Ja sam trebao do 25. marta ostati u svom hotelu, ali svi aerodromi zatvoreni i ja ne mogu nigdje da se maknem odavdje.”– Osim toga dodao je i kako mu zalihe novca polako nestaju i da nema nikakve ideje kako dalje u ovakvoj situaciji. Kaže da kod kuće ima ženu i kćerku, i to da njegova žena ne radi od decembra prošle godine. Kaže i da se u međuvremenu snašao za neki privatni smještaj, ali i dalje ne vidi način kako da se vrati u Srbiju jer letova nikako nema.

Loading..