Novo

UVODE SE NOVE MJERE: Izdate OBAVEZNE naredbe, DANAS STIGLE VIJESTI!

Nakon što je čitavom svijetu postalo jasno da koronavirus nije sezonski i da on neće tako lako nestati, barem ne dok se ne nađe učinkovit lijek i vakciniše čovječanstvo, mnoge zemlje opet uvode mjere koje su bile na snazi ​​na proljeće, kada smo svi mislili da smo na vrhuncu pandemije.

Danas gotovo sve zemlje svijeta bilježe rapidan porast broja inficiranih i mnoge opet zatvaraju svoje granice, što nije dobro za privredu koja je u krizi kakvu svijet nije vidio od 1930-ih. Čak su i neke od najjačih zapadnih sila, poput Njemačke, objavile da je njihov BDP u drugom tromjesečju ove godine niži za više od 10 posto, a da ne spominjemo sve one ostale manje razvijene zemlje.

Kako bismo se od samog starta zaštitili od pandemije, svi stručnjaci kažu da nosimo zaštitne maske i da poštujemo fizičku udaljenost, kao i da održavamo higijenu ruku, koje treba često i temeljito prati. Mada se prvo tvrdilo da maske nisu od velike pomoći, kako su rekli neki dužnosnici WHO-a, sada su priznali da nisu bili u pravu te da su zaštitne maske ipak vrlo važne. Opet je zaključeno da maske ne štite zdravu osobu onoliko koliko sprečavaju onoga koji je već zaražen da dalje širi zarazu i da je to razlog zašto je nošenje od velike važnosti.

U mnogim je zemljama nošenje maske uvedeno kao obvezna mjera i slijede novčane kazne za njihovo nenošenje. Holandija se još nije potpuno odlučila na taj korak, ali odlučila je da su maske na nekim mjestima ipak obavezne, ali da većinom nisu obavezne za nošenje. Vlada je ovu odluku o obveznom nošenju maske prepustila vlastima na razini regije, a sanitarne vlasti u Amsterdamu odlučile su da nošenje maske bude obvezno od 5. augusta u dijelovima grada koji su najposjećeniji.

Oglasi – Advertisement