Novo Savjeti

Usula je šaku soli u kantu vode i bacila se na posao, ubrzo je svjedočila čudu: Kad čujete šta se desilo, odmah ćete uraditi isto!

Ovim trikom omogućite vašem domu dobru i pozitivnu energiju koja će donijeti zdravlje i napredak svima koji žive u vašoj kući.

Čisti i oprani podovi nisu najbolji način da se samo oslobodite prašine i bakterija, nego i da stvorite prijatnu i zdravu atmosferu u vašem domu. Ništa manje nije važna ni energija u domu, koja također treba periodično da se odradi.

Zbog toga se praktikuje drevni ritual čišćenja podova sa solju.

So će učiniti da sa poda nestane sva prašina, ali isto tako će obezbjediti dobru auru u prostorijama, još pogotovo ako je vrijeme da se u kuću vrati mir, sreća i dobrobit.

Zbog čega treba da očistite kuću sa solju?

Čišćenje podova sa dodatkom obične kuhinjske soli za čišćenje stana ili kuže od akumulirane negativne energije je potrebno ukoliko:

– Djeca često pate od prehlade;

– Stalno se mučite sa nesanicom ili uznemirenim snovima;

– Sobne biljke loše rastu ili stalno venu;

– Električni uređaji se često kvare;

– Nedavno je neko umro u domu;

– Konstantno nema dovoljno novca;

– Stvari iznenada nestaju.

Isto tako je vrijeme da se podovi očiste sa solju kada se porodični odnosi između muža i žene pogoršavaju, djeca prestaju da se pokoravaju, kućni ljubimci umiru ili jednostavno odlutaju.

Prije nego što počnete ovakav ritual čišćenja podova sa solju, iz kuće morate da izbacite smeće i sve nepotrebne stvari koje guše prostor. Smatra se da stvari koje se dugo ne koriste, zapravo privlače negativnu i lošu energiju. To spriječava ulazak sreće i prosperiteta u vaš dom. Krajnje je vrijeme da se oslobodite stare odjeće, obuće, polomljenih stvari, rasparenih čarapa itd…

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement