Usljed zemljotresa u Zagrebu teško povrijeđeno petnaestogodišnje dijete: Doktori se bore za njegov život

0

Prve informacije su govorile drugačije, međutim petnaestogodišnje dijete nije prva žrtva potresa u Zagrebu.

U bolnici je u teškom stanju. Kako su za N1 i potvrdili iz Klaićeve, 15- godišnje dijete je kritično i doktori mu se bore za život. Hini je ranije potvrđeno da je dijete preminulo ali na svu sreću informacija se pokazala kao netačna.

Doktori su ga reanimirali te su ga vratili u život.

Podsjećamo, zemljotres jačine 5,3 stepena po Richteru zabilježen je jutros u 6:23 sati, a epicentar je bio sedam kilometara zapadno od glavnog grada Hrvatske, Zagreba na dubini od deset km, kako piše Index.hr. Nekoliko minuta kasnije ponovo se osjetio zemljotres jačine 5,2 stepena po Richteru.

Zbog zemljotresa su popucali zidovi na većini zgradama u Vrbiku i u Draškovićevoj ulici gdje je potpuno uništen krov. Prilikom otpadanja komada zidova sa zgrada oštećen je veliki broj automobila koji su bili parkirani ispred zgrade.

A dijete je povrijeđeno tako što je na njega pao dio krova.

Građani su panično istrčali na ulice nakon zemljotresa zbog kojeg su se rušile čak i police u njihovim stanovima i kućama. Hrvatska policija je nakon zemljotresa upozorila i zamolila građane koji su na ulicama da se odmaknu od zgrada i električnih kablova i stubova, zbog mogućnosti ponovnog obrušavanja.

Pričinjena je velika materijalna šteta, a pored 15- ogodišnjeg dijeteta još tri osobe su lakše povrijeđene. Osim toga, policija je zamolila građane da još uvijek razmišljaju o pandemiji koja ih je zadesila usljed korona virusa te da čuvaju razmak u velikim grupama.

Preporučujemo