Novo

Upravo saopštena konačna odluka: Evo kako će izgledati policijski čas za vikend u Srbiji!

Već duži vremenski period se vodi polemika oko policijskog sata koji bi trebao biti povodom prvomajskih praznika.

Postojala su brojna nagađanja, a građani Srbije, uprokos pandemije, priželjkivali su da će ovaj praznik moći provesti u prirodi, sa prijateljima i porodicom. Međutim, bez obzira na to, stigla je najnovija odluka koja se tiče svih građana ove države.

Naime, krizni štab za borbu protiv pandemije usvojio je danas prijedlog Vlade Srbije da zabrana kretanja za prvomajske praznike bude od četvrtka 30. aprila u 18 sati, do subote 2. maja u pet sati ujutru, tako saznaje Informer.rs

U tom periodu građani stariji od 65 godina će moći dva puta da izlaze napolje samo po sat vremena.

Isto tako, mjera koja će važiti nakon policijskog sata je zabrana okupljanja više od dvoje ljudi u javnom prostoru. Iako je Aleksandar Vučić predsjednik Srbije, sinoć predložio zabranu za okupljanje više od petoro ljudi, struka je ipak tražila oštriju mjeru.

U subotu i nedelju bit će “standardni” policijski sat na koji je građanstvo već naviklo a to je od 18h do 5h ujutru.

Ove mjere su donesene u cilju da se što prije spriječi pandemija korona virusa koja je zahvatila skoro cijeli svijet. Iako se naziru poboljšanja, i nema više toliko zaraženih kao što je bilo, mjere se u Srbiji ne popuštaju, ali su najavili da će doći do promjena nakon prvog maja.

Nama ostaje da se čuvamo, da nosimo maske i rukavice za zaštitu i da poštujemo sve donesene mjere kriznih štabova.

Oglasi – Advertisement