Upravo objavljeno: Donijeta bitna odluka u vezi MALČANSKOG BERBERINA: Cijela Srbija je u ŠOKU i nevjerici!

0

Istraga koja se vodi protiv Jovanovića koja je sprovedena zbog krivičnih djela otmica i silovanje djeteta.

Danas je odloženo za 16. jun pripremno ročište, Pred Višim sudom u Nišu, pred suđenje Jovanoviću, poznatom kao Malčanski berberin. On je krajem prošle godine oteo i zlostavljao 12-godišnju djevojčicu M. K. koja je živila u selu Suvo Dol.

Do odlaganja je došlo iz razloga što je sud utvrdio da u toku pripremnog ročišta u fazi istrage, suprotno zakonu, Jovanoviću nije dato pravo koje mu dozvoljava da se upozna sa sadržinom pisanog nalaza i mišljenja Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, kojim je vještačena njegova uračunljivost.

Sud je zbog toga i saopštio da zbog epidemiološke situacije, branilac optuženog jeste, ali optuženi nije znao da u tužilaštvu pisani nalaz i mišljenje može da pogleda, a isto tako mu nije ni kopija pisanog nalaza i mišljenja dostavljena u niški zatvor, gdje se trenutno nalazi u pritvoru.

Uzevši u obzir da optuženi ima pravo da prije nego što se izjasni o optužnici bude upoznat sa sadržinom dokaza koji su prikupljeni tokom istrage i čije izvođenje na glavnom pretresu tužilaštvo u optužnici predlaže, pisani nalaz i mišljenje psihijatrijskog vještačenja sud će dostaviti optuženom, u saopštenju se navodi.

Odbrana Jovanovića ne na početku ročišta tražila izuzeće postupajućeg tužioca, ali je međutim javni tužilac zahtjev odbio, prema riječima portparola tužilaštva Borislav Radonjić. Istraga koja se sprovodi protiv Jovanovića  je zbog krivičnih djela otmica i silovanje djeteta. Prema mnogima slijedi mu duga zatvorska kazna.

Ostatka teksta možete pročitati na linku OVDJE.

 

Preporučujemo