Upozorenje vozačima u regiji, budite veoma oorezni: Pojavili su se drumski razbojnici koji na ovaj način pljačkaju naivne vozače!

0

Posebno sad, kada je još uvijek vrijeme praznika, policija upozorava sve vozače u našoj regiji.

Naime, u nekim dijelovima Bosne i Hercegovine, tačnije oko Doboja i Banja Luke, i isto tako u nekim dijelovima Srbije, pojavile su se grupe prevaranata, lopova i pljačkaša.
Taktika je u tome da zaustave nekog od vozača da bi pomogao drugom vozaču koji je navodno u nevolji.

Prema nekim informacijama postoji nekoliko ovakvih slučajeva, posebno u okolici Doboja. U ove prevare su uključene čak žene i djeca.

Tako je i jedna od žrtava opisao cijelu situaciju za jednu od lokalnih televizija, a za koju je rekao sljedeće: “ Dok sam vozio prema Doboju, pored ceste, vidio sam zaustavljeno vozilo, a pored njega je čitava porodica i muškarac je mahao kanisterom, a želio je da stanem, jer su ostali bez goriva, pored automobila su bila žena i dvoje djece.”

Ovaj vozač nije apsolutno ništa posumnjao te je sa svojim autom stao sa strane kako bi pomogao nesretnim ljudima. Istog trenutka su počeli objašnjavati u čemu je problem, odnosno da su ostali bez goriva, te su zamolili čovjeka da ga povuče do prve pumpe kako bi mogao nasuti gorvio te da ga nakon toga vrati do kola, na šta je ovaj pristao bez razmišljanja.

Na putu do pumpe prevarant je rekao da nema novca, a ovaj se vozač ponudoo da mu plati gorivo. Pljačkaš to nije prihvatio već mu je ponudio prodati sat od 300 maraka za samo 70, kao čin dobre volje jer im je pomogao u nevolji.
Čovjek je na to i pristao, a prevarant mu je rekao da ga ne mora vraćati do auta da će se on već nekako snaći da dođe do osvojih kola.

Sutradan kada je otišao do stručnjaka za satove da vidi koliko sat vrijedi, saznao je da se radi o lošoj kopiji i da za sat ne može da dobije niti nekoliko maraka, i tada je shvatio da je majstorski prevaren.

Preporučujemo