Ubacila je kašiku ove smjese u WC šolju i kupatilo mirisalo 7 dana: Ovaj trik će vam olakšati život, zapišite recept!

0
537

Svim domaćicama je jedna od najmržih stvari da rade pospremanje kuće ili stana.

Sve to se odnosi na ribanje mnogih mijesta za koje mnogi ne obraćaju nikakvu pažnju, a odnose se na stvari koje su pretežno smještene u našim kupatilima. Najprije umivaonik, tuš kabina, kada ili naravno toaletska šolja. U članku koji ćete sada pročitati, pokazat će vam najbolji način koji će vam pomoći pri čišćenju kupatila. Ukoliko budete pratili ovee savjete vaše kupatilo će biti čisto i mirisat će i do sedam dana.

Potrebno vam je nekoliko predmeta koje sigurno već imate u svojoj kući. Čišćenje kupatilo mnogim predstavlja vleiki problem i mnogi iako znaju da treba da ga čiste, to odgađaju jer ne vole ni jedan tren koji provedu čišteći ga. Sve što bi vam bilo potrebno za ovaj poduhvat jeste sto šezdeset grama sode bikarbone, i petnaest kapi eteričnog ulja od lavande, zatim pola kašike sirćeta, jedna kašika 3% hidrogena peroksida i na kraju šezdeset mililitara soka od limuna. Sve te sastojke je potrebo pomiješati i otaviti da se osuše četiri sata, a nakon toga prebacite u neki galon.

Kada nakon nekog vremena osjetite da vašem kupatilo treba novo osvježenje ubacite jednu kocku u WC šolju. Ovaj proces možete ponoviti da puta sedmično kako bi bilo sve uredno. Ovo se samtra veoma efikasnim, zato je najbolje da odete do radnje ukoliko nemate neke od ovih sastojaka, po tome napravite ovaj trik i uživajte u svježini vašeg kupatila. Nakon ovoga sigurno vam se više neće gaditi da radite svoj WC.

Loading..