Tuga: Cesta odnijela još jedan mladi život, Vraćala se sa proslave punoljetstva svoje sestre

0
11

Danas, nažalost sve češće čujemo kako mlade osobe gube život za volanom. Takvu vjest imamo i u današnjem članku.

Srušen stub javne rasvjete, raštrkani dijelovi automobila i komadi odjeće, prizor je koji je preostao za svjedočenje nakon stravične saobraćajne nesreće u Urovcima u Obrenovcu, u kojoj je poginula Ana Katanić (20), a Dušan D. (26) i Biriša F. (27) povrijeđeni. Kako se saznaje, nesreća se dogodila večeras oko tri sata kod Urovca na Šabačkom putu, kada je automobil marke “Seat” novosadskih registarskih oznaka iz nejasnih razloga sletio sa ceste i prevrnuo se.


Ana, Dušan i Biriša vraćali su se te večeri sa proslave ponjeljetstva Anine sestre, a prvi rezultati istrage pokazuju kako su mladići bili pod utjecajem alkohola. Anna je bila na suvozačevom mjestu u automobilu. Nekoliko sati prije smrti, na svom je Instagram profilu objavljivala snimke sa provoda. Na snimcima se mogu vidjeti prijatelji i prijateljice, koji se zajedno sa njom vesele, ni ne sluteći da će im to biti posljednje zajedničko veče. Kako se saznaje iz medija, njena majka je bila u automobilu iza onog u kom je bila njena kćerka, i vidjela je nesreću u kojoj joj je poginulo dijete.

U toku današnjeg dana, radnici su bili angađovani na uklanjanju kvara na stubu javne rasvjete. Trenutno je u toku istraga, koja bi trebala rasvijtliti slučaj i odgovoriti na pitanje da li do nesreće došlo zbog pijanog vozača, neprilagođene brzine, ili ipak nekog drugog razloga. Javnost upozorava na sve veći broj ovakvih prometnih nesreća sa smrtnim ishodima, te upozoravaju da se za volan ne treba sjedati u alkoholisanom stanju.

Loading..