Tri sedmice je bila u totalnoj izolaciji, ali se ipak zarazila: Napravila je jednu, jedinu grešku- Pazite se ovoga

0

Žena o kojoj pišemo u članku se uspjela zaraziti korona virusom iako je bila u samoizolaciji tri sedmice.

Rekla je da smatra da se zarazila zbog kesa od namirnica koje su joj donesena na vrata dostavom. Ona se zove Rejčel Brumert i ona je rekla da se od virsa štitila u svojoj kući koja se nalati u Sjevernoj Karolini tačnije u Šarloti. Ona ima poremećaj autimunog sistema što je svrstava u rizičnu ljudi.

Zbog toga ona se držala mjera izolacije i držala se podalje od svih ljudi, i isto tako se držala podalje od svog muža koji je bio u drugoj sobi. Iako je bila oprezna, prije par dana je testirana virusa jer je primjetila simptome. Smatra da je virus dobila od žene koja joj je donosila namirnice, koje je ostavljala na kućnom pragu, a prilikom toga ona nije nosila rukavice.

“Mislila sam da radim sve što je potrebno. Nisam skoro ni sa kim imala kontakt, i sada sam prestravljena. Stavir koje o čujem o respiratorima me zastrašuju. Nadam se da ću uspjeti da ovo preležim kod kuće.”

Ona je počela da pati od kašlja, izgubila je čulo mirisa, bila je umorna, imala glavobolje, pored kontakta sa ženom koja joj je donosila namirnice rekla je da je imala i kontakt sa apotekarom, kada je posljednji put napustial kuću. U Americi se nalazi veliki broj zaraženih osoba od korona virusa što znači da svima slijedi veliki oprez i posao. Potrebno je da svi budemo ozbiljni i odgovorni prema virusu.

Preporučujemo