Tražeći kuću Dine Merlina svi njegovi obožavatelji očekivali veliki luksuz: Ali njegove prve komšije su Romi, pogledajte kako to izgleda!

0
436

Dino Merlin spada u red najvećih i najpoznatiji zvijezda naše regije odnosno Balkana, i na našoj estradi se nalazi malo pjevača koji mogu da se porede u popularnosti sa Dinom.

U svojoj karijeri on je postigao toliki uspijeh da mu nikada nije bio problem da napuni čak i fudbalske stadione ili velike sportske dvorane.
Tokom te dugotrajne uspješne karijere on je zaradio mnogo novca, ali ono što mnoge iznenađuje jeste da su njegove prve komšije (pored njegove porodične vile, koja je smještena u jednom elitnom dijelu Sarajeva), Romi, to jeste romske barake koje su izgrađenje u blizini Dinine kuće.


Njegova vila se nalazi u velikoj Aleji, na Ilidži, i za to mjesto se smatra da je jedno od ljepših dijelova Sarajeva, gdje se nalaze i kuće mnogih poznatih i estradnih ličnosti, koji također nemaju nikakve probleme sa blizinom romskog naselja njihovim domovima.

U tom dijelu Ilidže kuću ima i poznata bosanskohercegovačka folk zvijezda Šerif Konjević, kao i poznati sportski radnici Ivica i Amar Osim, a i čovjek koji je poznat po čestom pojavljivanju na naslovima crnih hronika Naser Keljmendi. I nikome od njih bez obzira na naciju ne smeta buka koju oni prave, ali pored buke oni prave i velika veselja.


Edin Dervišhalidović je rođen 12. septembra 1962, i one je poznatiji kao Dino Merlin, on je bosanskohercegovački pop rock kantautor, pjevač i kompozitor. Autor je teksta prve himne Republike Bosne i Hercegovine “Jedna si jedina”.
Dino Merlin se danas smatra jednim od najuspješnijih i najpoznazijih Balkasnkih muzičara koji je izgradio blistavu karijeru.

Loading..