Testirajte svoju pamet i logiku: Možete li reći ko je najgluplja osoba na slici?

0

Na ovu pitalicu sa slike ne postoji potpuno tačan ili potpuno netačan odgovor, za razliku od ostalih testova inteligencije.

Međutim, ukoliko upotrijebite vaše logičko razmišljanje i dopustite da na njega utiče vaša životna filozofija, tada ćete otkriti nešto o sebi, i u krajnjem slučaju  naučiti.

Iz ove slagalice nude se samo dva zaključka, međutim, može ih biti i više. Oni kreću s dva potpuno različita polazišta, a vaša polazišna tačka otkrit će vam kako vi zapravo razmišljate.

Sada pogledajte fotografiju, skoncentrišite se i pustite da vas logika vodi.

Skoncentrišite se na sliku i odgovorite na pitanje ko je po vama najgluplja osoba od ove četiri na drvetu?

1. Najgluplja osoba je označena brojem jedan

Po logici koja je najjednostavnija, u ovoj situaciji najsigurnija je osoba koja sjedi najbliže stablu drveta. Logično je da je najsigurnija jer sjedi blizu stabla a ne kao osobe koje sjede dalje na grani. Iz takvog razmišljanja slijedi da su najgluplje osobe pod brojem jedan i četiri. Ali možda osoba pod brojem četiri je primorana da sječe granu na kojoj sjedi jer je možda sklona samoubistvu. S druge strane, osoba jedan posmatra mirno kako joj čak dvoje ljudi sječe granu na kojoj sjedi kao da je skroz nesvjesna onoga što zapravo slijedi, što nas dovodi do zaključka da je osoba jedan ustvari najgluplja.

Ukoliko ste zaključili ovom logikom:

Vjerovatno vjerujete u naučni progres i ispitivanje starih riješenja i to veoma razumno i logično. Vjerujete da možete oblikovati budućnost te na taj način ostvariti svoje  zacrtane ciljeve.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučujemo