Test ličnosti: Da li vidite lava ili egzotičnu pticu: Otkrijte šta ovaj test otkriva o vama!

0

Optičke iluzije danas su jako popularne, a isto tako ih psiholozi koriste kao testove.

Ono što prvo ugledate na ovoj slici dat će vam neke podatke o vašoj osobnosti koje biste trebali razmotriti. Pogledajte sliku, a onda nam kažite šta prvo vidite na ovoj slici?

Ukoliko ste prvo vidjeli lava

Vi najvjerovatnije uvijek vidite srž stvari i nikako se ne bojite suočiti se sa svojim najjačim strahovima. Vrlo ste hrabra osoba i sve stvari uvijek shvatate jako ozbiljno.

Imate povjerenje u sebe, odgovorna ste osoba i možda ste skloni perfekcionizmu.

Vi uvijek dajete sve od sebe i nikada ne gubite iz vida ono što želite učiniti ili postići, ciljeve uvijek nastojite ispuniti.

Imate puno energije, sportski ste tip koji nikad ne može da mirno stoji na jednom mjestu. Jedina vam je mana što znate biti jako neuredni.

Ako ste vidjeli egzotičnu pticu

Vi pokušavate živjeti život opušteno, a u nekim situacijama, čak i neodgovorno. U isto vrijeme imate kreativnu osobnost i izrazito veliku želju da poboljšate svijet.

Vi ste osoba koja ima tendenciju vidjeti širu sliku ma bilo kakva je situacija.

Imate pravu osobnost da budete menadžer, odnosno lider, bilo da je to velika ili mala grupa. Veoma ste sigurni u sebe i volite raditi u timu.

Jako ste racionalna i odgovorna osoba koja zna ozbiljno preuzeti bilo kakvu odgovornost. Jedina vam je mana u tome što ponekad ne slušate svoje srce i zato donosite odluke umom, tako piše Atma.hr.

Preporučujemo