Svijet poludio za ovim trendom krečenja, kuća više nikad neće biti ista: Jeftin trik koji morate probati!

0

Čišćenje vaše kuće više nikada neće biti isto nakon što pročitate neke od savjeta i trikova za čišćenje koje vam preporučuju neki od najpoznatijih svjetskih profesionalaca, a koje smo mi sve sakupili na jednom mjestu.

Ovo su i ne baš tako poznati trikovi pomoću kojih ćete očistiti svaku prostoriju u vašoj kući ili stanu.

Koristite potpuno „domaće“ sredstvo za čišćenje podova kako bi se vaš drveni pod sjajio

Pretvorite vaše drvene podove iz bezličnih u blještavo sjajne podove uz pomoć ovog domaćeg proizvoda za čišćenje podova od drveta. Ovo ekološko sredstvo napravit ćete ukoliko pomiješate nekoliko šolja sirćeta, sapun i nekoliko drugih sastojaka za čišćenje. Sve sastojke pomiješajte i očistite podove i gledajte kako postaju sjajni, onako kao nikada prije.

Koristite valjak za odjeću da očistite mrežasta vrata i prozore

Iskoristite valjak za čišćenje dlačica s kaputa i odjeće prilikom čišćenja mreža na vašim vratima i prozorima. Uklonit ćete mnoge ostatke koji se tu zadržavaju, uključujući i dlake kućnih ljubimaca. Ukoliko su vrata ili prozor previsoki da bi dohvtili do vrha, valjak možete pričvrstiti na šipku.

Očistite mikrovalnu bez ribanja i grebanja

Ukoliko ste u potrazi za jednostavnijim načinom čišćenja mikrovalne bez stvaranja ogrebotina, upravi ste ga pronašli. Možete parom očistiti mikrovalnu tako što ćete u staklenu zdjelu nasuti rastvor sirćeta i vode te nakon toga uključiti mikrovalnu na samo nekoliko minuta. Kada otvorite mikrovalno, vidjet ćete da su sve mrlje spale i da ih je mnogo lakše očistiti.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.


 

Preporučujemo