Svi zanijemili kad se prva dama Francuske pojavila, tri puta mlađa: Ono što je obukla ostavlja bez daha, niko joj nije ni do koljena (Foto)

0
20

Gospođa Makron prošetala je tokom dvodnevne posjete Kini nekoliko sjajnih odjevnih kombinacija.

Francuski predsjednički par Brižit i Emanuel Makron otputovali su u Kinu na dvodnevnu posjetu. Lično ih je dočekao kineski predsjednik Ksi Džinping u društvu sa njegovom suprugom Peng Liuan. Za vrijeme sastanka na kojem su bili prisutni samo muškarci, prve dame krenule su u jednu srednju školu u Šangaju, gdje su učenici i nastavnici uz cvijeće i gromoglasan aplauz pozdravili Brižit.

Učenici su imali priliku da Brižit i Peng postavljaju pitanja, a one su naročito uživale dok su ih posmatrale kako uče praviti tradicionalne origamije i ručni vez. Prva dama Kine naglasila je da je kultura u stanju prevazići i udaljenost i vrijeme, te da ujedini posve različite ljude.

Brižit, koja je bila oduševljena ljubavlju koju kineski učenici gaje prema kineskom naslijeđu, kao i francuskoj kulturi, djecu je ohrabrivala na program razmjene studenata.

Ono što nikako nije promaklo, kao i svaki put kada se Brižit pojavi negdje u javnosti, jeste odjevna kombinacija za koju se francuska prva dama odlučila. Brižit je ublažila strogost poslovnog crnog kompleta od dugačkog sakoa i crnih pantalona, ukombinujući je sa nježnom bijelom bluzom sa cvjetnim dezenom.

Brižit se poigrala bojama za posjetu Muzeju Pompidu u Šangaju, nazvanim još i Diplomatski muzej, te se pojavila ponovo u strogo poslovnoj, ali i vrlo šik kombinaciji. Stajling je zaokružila diskretnim nakitom i crnim naočarima za sunce. Imala je vremena do zajedničke večere još jednom da se presvuče i odjeću prilagodi prilici, pa se za tu priliku odlučila za elegantnu crnu haljinu koja ide uz duž tijela, a ukombinovala je sa crnim kaputom i razbila monotoniju dugim šalom u prelijepoj nijansi ljubičaste boje.

Loading..