Novo

Svi se smiju liku koji stoji do Ane Brnabić: Kad vidite njegovu masku IZVRNUT ćete se sa stolice: BRUKA!

Izjava koju je dala premijerka Srbije nije iaizvala veliku pažnju medija nego pažnju čovjeka koji je stajao iza nje, i to iz razloga što je nosio neobičnu zaštitnu masku.

Riječ je o izvornom srpskom proizvodu. U ponedjeljak je premijerka Srbije Ana Brnabić posjetila Znanstveno tehnološki park u kojem se vršilo predstavljanje inovacija stručnjaka. Međutim pažnju medija nije izazvala izjava premijerke nego jednog čovjeka koji je bio iza nje. A razlog tome je bio neobična zaštitna maska koju je nosio na svom licu. Prema medijima osoba koja je nosila masku za višekratnu upotrebu koja se uz sterilizaciju može da koristi čak i do tri mjeseca je Ivan Rakonjac iz Fonda za inovacisjku djelatnost.

Tvorac same ideje jeste jedna čovjek iz Beograda koji se zove Nikola Krstić.
Postoji nekoliko vrsta različitih filtera a pored od virusa ova maska može ljude da štiti i od plinova, čestica zagađenja i ostalih mikročestica. Krajem marta je Fond za inovacijske djelatnosti odobrio 53 miliona dinara koji su bili odobreni za finansiranje 12 inovativnih projekata za smanjenje korona virusa. Jedan od projekata koji je bio odobren iz Fonda je Life mask i to je nova vrsta zaštitne maske.

Premijerka je saopštila da kriza zahvaćena korona virusom i dalje nije gotova i ona je ljude upozorila da se i dalje drže upustava. Dala je na znanje da ljudi ne treba da se pretjerano opuštaju jer je virus i dalje prisutan i da bi se i dalje svi mogli da zaraze, jer na njegan niko nije imun.

Oglasi – Advertisement