Novo

Svi redom na ulazna vrata kače vrećice sa vodom: Ovaj trik će vas oduševiti i odmah ćete isto uraditi!

Vjerujemo da ste već vidjeli kod njekoga na ulaznim vratima vidjeli vrećice sa vodom te ste se zapitali čemu one služe.

Većin ljudi je prvo pomislilo da se radi o triku za zaustavljanje negativne energije, međutim, ipak se ne radi o tome. Dakle, ovaj jeftini i tako lagan i jednostavan trik je za odbijanje muha. Te vrećice su ustvati jednostavna mješavina vode i sitnog novca te ih možete zakačiti skoro svugdje. Čak ih možete staviti na vrh vrata da držite dosadne muhe dalje od svoje kuće.

Ono što vam je potrebno za ovaj trik je slijedeće:
– jedna obična vrećica
– sok od limuna
– par novčića
– voda i
– sol

Potrebno je da sve pomiješate, stavite u vrećicu i ona je spremno da je okačite bilo gdje oko vaše kuće. S obzirom da muhe imaju slabe vizualne receptore, ove kesica sa vodom će im poremetiti njihov vid i tako će izbjegavati vašu kuću u širokom luku.

Zbog njihove strukture očiju, bistre vrećice ispunjene vodom muhe podsjeća na paukovu mrežu, pa ne dolaze blizu. Tvrdi se i da vrećica s vodom dezorijentira muhe i stvara im neku neobjašnjivu iluziju, koja ih drži podalje od njih.

Muhe slijeću na razne prljave površine i zato je važno da ih tjerate s hrane. Muha može prenijeti opasne bakterije, poput proljeva, uzročnika tifusa, kolere…

Osim što su jako dosadne, slijeću, muhe su i izvor zaraze. Muha na svojim nožicama prekrivenim sićušnim dlakama može nositi oko milijun bakterija i uzročnik je oko 600 različitih bolesti. Upravo iz ovog razloga povedite računa da se zaštite od ovog insekta.