SVI OSTALI U ČUDU: Razorni zemljotres ruši sve pred sobom, a PRAVOSLAVNI monasi uradili OVO: Nećete vjerovati svojim očima (VIDEO)

0

Zemljotresi znaju veoma često da budu među najrazornijim prirodnim katastrofama, a loše je to što se nikada ne može predvidjeti sljedeći udar ili teritorija gdje će se to desiti. Ljudska reakcija je normalno strah na svako veće podrhtavanje tla, posebno starije generacije koje i danas pamte velike zemljotrese koje su pogodile Skopje ili Banja Luku. U posljednjih nekoliko mjeseci jači zemljotresi su pogodili teritoriju Albanije i Hrvatske, a osjetili su se i u ostatku regije. Najgore je to što i ne postoji zaštita od ove katastrofe, te se tako u veoma kratkom vremenu može ostati bez svega, pa i bez života

Tako su stanovnici Grčke jučer ostejtili zemljotres koji je bio jačine 4,7 stepeni po Rihteru, a desio se u jutarnjim satima. epicentar je bio u moru i to 23 kilometra od obale Atosa. Ovaj zemljotres je uznemirio grčku javnost, posebno jer je dva dana ranije zabilježen zemljotres jačine 5,2 stepena po Rihteru, koji je u nekim dijelovima napravio veliku materijalnu štetu na nekim stambenim objektima i na putevima. Ipak, mnogima je privukao pažnju snimak iz manastira na Svetoj Gori, koji se veoma brzo proširio internetom

Na snimku se vidi kako je zemljotres pogodio i jedan od manastira, ali je ljude iznenadila mirnoća monaha koji su u to vrijeme radili redovnu molitvu i Bogosluženje. I mada se manastir poprilično tresao, niko od monaha niti u jednom trenutku nije pokazao neki strah ili paniku, već su nesmetano nastavili sa svojim ritualom.

Jedan od korisnika društvenih mreža je podijelio ovaj snimak, a uz njega je napisao i: „Na snimku možete vidjeti kako je izgledalo Bogosluženje u jednom od svetogorskih manastira. Čista vjera. Ko ima takvu snagu vjere, nema se čega plašiti”

 

Preporučujemo