Novo

Svi imate dodatnu rupu na patikama: Kad saznate čemu služi, koristit ćete je svaki dan! (Video)

Patike su definitivno ne zamjenjiv komad obuće koju voli i nosi cijeli svijet.

U raznim bojama i oblicima, imamo toliko mogućnosti da izaberemo patike koje odgovaraju našoj nozi, izgledom, udobnosti, bojom. Nekim osobama je udobnost na prvom mjestu zbog specifičnosti noge, međutim, ima i onih osoba koje samo interesuje izgled i kroj patike, i na kraju postoje osobe koje tačno žele Nike ili Adidas, odnosno markirane patike. Ono što je interesantno jeste da skoro svaki par patika ima dodatnu rupicu iznad regularnih pertli koje vežemo.

A ako ste se ikada pitali čemu može služiti ova dodatna rupa za pertle na patikama, odgovor je zaista vrlo jednostavan.

Dakle, momak na snimku ovu rupicu koristi da veže pertle na specifičan način, a namjena je da pete čvrsto stoje u patikama. To je način vezivanja predviđen za trčanje tako da možete primjetit da tu dodatnu rupu imaju uglavnom patike za trčanje. Mada se to danas proširilo i na skoro sve patike.

Naime, on pertle provuče izvan u dodatne rupice, ne stežući ih do kraja, nego ostavi malo prostora. Zatim unakrsno kroz taj prostor provuče pertle, pa ih onda stegne.

Nakon toga jednostavno svežite pertle onako kako ste vezali i prije.

Na ovaj način osigurat ćete petu i koljeno, noga u patici vam se neće pomjerati te se tako nećete povrijediti prilikom treninga ili jednostavno u toku šetnje. Patika će savršeno pristajati vašoj nozi te vam neće praviti nikakav problem.

Detaljno objašnjenje možete pogledati na linku ispod.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=56&v=IijQyX_YCKA&feature=emb_title

 

Oglasi – Advertisement