SVE OTKRIVENO: HEROJSKI ČIN PILOTA- Napravili su takav manevar, da im je bio cilj samo da spase druge živote- EVO ŠTA SU OVA DVA HEROJA NAPRAVILA (FOTO)

0

Kako sada izgleda, mala visina leta između 200 do 400 metara i veoma rizičan manevar avionom MIG-21 su bili kobni za pilote, majora Dejana Krsnika i kapetana prve klase Zvonka Vasiljevića, koji su se u petak srušili u selu Brasina, nedaleko od Malog Zvornika. Kako se navodi u izvještaju, ovi hrabri piloti su prilikom pada, odbacili rezervoar sa gorivom i napravili su očajnički manevar sa avionom samo da bi izbjegli rušenje na kuće u selu. Na taj način su praktički dali svoje živote samo da više niko ne bi stradao. Ovo su preliminarni rezultati istrage tragične nesreće

”Tokom uviđaja pronađen je uređaj za bilježenje parametara leta iz Miga 21. to je uređaj sličan “crnoj kutiji” u civilnim avionima samo što ne bilježi komunikaciji sa pilotima. Uređaj nije pretrpio znatna oštećenja pa će vještaci moći da utvrde tačnu brzinu i visinu aviona u trenutku neposredno prije pada, ali prvi rezultati govore da je avion u kritičnom trenutku letio između 200 i 400 metara nadmorske visine” – rekao je izvor. Avion je na juto nesreće poletio sa vojnog aerodroma u Batajnici o krenuo je prema Donjoj Borovini, a to je rodno selo kapetana Vasiljeviće i nalazi se nedaleko od mjesta gdje je avion pao, Brasine. Izvor je otkrio još i ove detalje:

” Vasiljević je preletom preko rodnog sela htio da pozdravi porodicu i komšije. Dva puta su on i Krasnik nadleteli Donju Borinu, a onda su napravili manevar u kom su izgubili silu uzgona, što znači da više nisu mogli da se vinu u visinu. Važno je napomenuti da su ti borbeni manevri izuzetno opasni na malim visinama. Kad su vidjeli da je rušenje neminovno piloti su odbacili rezervoare sa gorivom da prilikom pada ne izazovu požar koji bi spalio selo. istovremeno su nakrivili avion kako bi on preletio i susjedno selo Brasinu i srušili su se na njivu. Može se reći da su piloti izginuli da spasu ljude na zemlji”

Preporučujemo