Novo

Sva djeca u osnovnoj školi su imala dosije u SFRJ: Srpska novinarka se dočepala svog i šokirala radi onog što je pisalo u njemu! (Video)

U ovom članku pišemo o jednoj jako poznatoj voditeljici i novinarki Gorici Nešović, koja je rekla da nikada nije bila u kući cvijeća i da nema namjeru da ikada tamo ode. 

U vrijeme Tita sva djeca su imala dosije, a o tome je odlučila da javno da izjavu. Ona je rekla kako su si zaluđeni, tačnije kako su svi zadojeni sa likom Josipa Broza Tita. Rekla je da su od malih nogu djecu učili da je potrebno da najviše vole Titu. To je uporedila sa svojom majkom, i o njemu se smjelo damo lijepo pričati. Nikada niko o njemu nije smio nešto ružno reći pa čak ni ružno pomisliti.

Svako dijete je u osvnovnoj školi imalo dosije do kojeg je ona došla nakon svog školovanja. Tačnije na završetku osmog razreda. Pisalo se o nečemu negativnom što se moglo dogoditi u to vrijeme, pisalo je i kako je ona bila jedno jako radoznalo dijete. A o ovoj temi moćete pogledati i video u kojem je sve rečeno. Ovo je video o kojem mnogi govore, i moćete pogledati Goricu koja govori o svemu ovome.

Josip Broz Tito bio je jugoslavenski revolucionar i državnik, koji je bio na različitim funkcijama od 1943. godine pa sve do svoje smrti. U toku Drugog svjetskog rata bio je vođa jugoslavenskih partizana. Tito je bio jedna jako popularna ličnost kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Prikazan je kao simpol ujedinjena, njegova unutrašnja politika je održavala miran život naroda koji su živili u Jugoslaviji.

https://www.dailymotion.com/video/x6ive2t

Oglasi – Advertisement