Novo

Stvari koje vam u dom donose negativnu energiju: Čim se riješite ovih stvari, krenut će vam bolje u životu

Čak i najmanje promijene u jednoj porodičnoj kući mogu donijeti do stvaranja obilja pozitivne energije kao i blagostanja.

Često, mnogi od nas nisu svjesni činjenice da su neki predmeti u našim domovima zapravo mogu biti ‘kradljivci energije’, koji ne samo da oduzimaju pozitivnu energiju, već oduzimaju i sklad, mir te harmoniju. Feng Shui stručnjaci ukazuju da sedam od ovih loših navika utiče na harmoniju u domovima:


1. Prljava garderoba u uglu sobe
Prva stvar na koju stručnjaci Feng Shui-a nas upozoravaju jeste da treba obraćati pažnju na prljavu garderobu koju gomilamo po ćoškovima sobe. Bitno je znati da pozitivna energija iz kuće izlazi baš u tom dijelu gdje je odjeća. U svakom domaćinstvu treba biti poseban prostor za odlaganje prljave garderobe, preporučuju stručnjaci.

2. Poredane cipele ispred vrata
Vjerovali ili ne, cipele su ogroman ‘energetski usisivač’, bez obzira ispred kojih vrata se nalaze, naročito ako su prljave. Cipele treba držati zatvorene u ormaru za odlaganje cipela.

 

3.Mnoštvo starih novina, raznih časopisa, radova i knjiga
Novine obavezno bacite u kantu za smeće ili skupite negdje u ostavu, ili ukoliko Vam više ne trebaju, reciklirajte, savjetuju stručnjaci Feng shui-a. Ukoliko ih sakupljate, preporučeno je da ih čuvate na policama predviđenim za to, te da izbjegavate odlaganje istih na pod ili po ćoškovima soba. Ovi pr4edmeti, ukoliko su razasuti po prostoru, su donosioci loše energije.

4. Oštećeni ili načeti tanjiri, čaše i zdjele
Polomljeno posuđe unosi neopisivo lošu energiju onome ko ga koristi. Bolje je kupiti i koristiti najjeftiniji novi set posuđa nego koristiti onaj koji je oštećen, zbog lošeg Feng Shui-a. Ne samo da to ima negativan uticaj na Vašu karijeru, već i finansije.

Oglasi – Advertisement