Stvari koje vam niko nije htio reći o menopauzi, a svaka žena, pa i muškarac bi ih trebali znati! (Savjet)

0

Menopauza ili klimaks je prirodna pojava koju svaka žena mora da prođe, on se javlja najčešće kod žena koje se kreću od četrdesete do pedesete godine, ali je moguće i da krene ranije to jest od trideset i pete godine.

U ovom članku možete pogledati par stvari koje će vam pomoći da vidite rane faze menopauze i da treba da očekujete neke promjene u vašem životu. Jedan od prvih problema jeste nesanica odnosno problemi sa snom, žene postaju napete i u raznim situacijama mogu biti depresivne. Razlog nesanici jeste vrućina koju osjećajuu svom tijelu. Zbog nedostatka sna, žene tokom cijelog dana budu napete i nervozne i ako se to dešava redovno može da dođe i do depresije.

Zbog menopauze žene dobiju hormosnku neravnotežu koja dovodi do oticanja i rasta udova, ovo može biti bolno i bol može da bude sve češća i nakon nekog vremena neizdržljiva. Ukoliko dođe d otoga obavezno je da žena posjeti svog doktora. Pored svega toga žene imaju i neredovan menstrualni ciklus koji prouzrokuju nestabilni hormoni.

Skoro svaka žena zbog klimaksa osjeća toplotu u tijelu, a ponekad se javlja i hladnoća, sve se to dešava iznenada i tako i nestaje. Česta su i crvenila po licu. Zbog menopauze je moguće i da dobijete na kilaži, pa se zbog toga savjetuje a je potrebno paziti na ishranu i što je više moguće biti aktivniji. Menopauza može da dovede i do stalnog mijenjanja raspoloženja. U tom periodu kosti žene sčabe, a i koža postaje znatno drugačija odnosno postaje suha.

Preporučujemo