Student otkrio pravu istinu o Dr. Stevanoviću: “Mislim da svi ovo trebate znati”: Mnogi su ostali šokirani

0

Doktor koji je zadnjih dana izazvao pažnju je Goran Stevanović.

Svu tu pažnju je izazvao ne samo zbog stručnosti koju ima, nego i zbog nastupa koji je imao na konferenciji za novinare koju je napustio. On je izričito upozorio da ćemo imati sličan scenarij kao što imaju Italija i Španija samo zato što se građani krajnje neodgovorno ponašaju.

Upravo zbog njegovog napuštanja konferencije, na društvenim mrežama su ga mnogi iskritikovali.

Svi njegovi studenti sa medicinskog fakulteta su stali u odbranu svog profesora, za kojeg smatraju da je veliki čovjek. Svaki student mu je na poseban način pokazao i dao podršku zbog onoga kakav jeste.

Jedan od njegovih studenata je napisao posebno dirljivo poruku na društvenoj mreži Instagram, koja je išla ovako:

“Imao sam tu sreću i privilegiju da mi vježbe iz infektivnih bolesti vodi upravo ovaj čovjek. On je prilično zauzet, direktor je klinike, nekada nije stizao da drži nastavu, ali kada je bio tu, sve vrijeme ste se osjećali da nešto učite, da svaki svoj potez i rečenicu morate logički opravdati i da je otaljavanje svog posla jeres. Sve ste mogli da pitate, uvijek je bio pristojak i prema pacijentima a i prema nama studentima. Njegovo odjeljenje za nejasna febrilna stanja je sigurno jedno od najtežih za rad u medicini, a on među najbolji ljekarima u našoj zemlji.”

Ovu poruku je napisao Sergej Dojčninovć u ime svih studentata medicinskog fakulteta.

Definitivno da je jedan od najvećih i najboljih eskperata koje imamo, svakako da je sramotno i pretenciozno osporavanja njegovog kredibiliteta.

Preporučujemo