Novo Savjeti

Stručnjaci upozorili na jako važnu stvar: Evo kako da pravilno nosite rukavice: Ovdje stalno griješite! (Video)

Rukavice su jedno od sredstava koji se najviše koriste tokom pandemije, međutim, nije dovoljno samo ih staviti na ruke, vrlo je važno da se one pravilno koriste.

Novi soj virusa prenosi se kapljično, tako kaže Svjetska zdravstvena organizacija, dok pojedina istraživanja napominju da bi zarazu moglo da izazove i dodirivanje kontaminiranih površina, rađene su i analize koliko se čestice virusa zadržavaju na različitim površinama, tako da se ova informacija sa sigurnošću može objaviti.

Upotrebu rukavica preporučuje i dr Din Vinslou sa “Health Care” na Stanfordu kao i Žaklin Džil, profesorka sa Instituta za klimastke promjene Univerziteta u Mejnu u Americi koja je na Tviteru naglasila da je potrebno da se rukavice pravilno koriste te je navela i savjete.

Moraju da dobro prijanjaju

Nije dobro ni kada su vam rukavice tjesne i uske, a ni široke jer se u oba slučaja povećava rizik od infekcije, rekla je Suzan Vilard, medicinska sestra i pomoćnica direktora “Global Health at Rutgers School of Nursing”.

Mijenjajte ih često

Profesorka Džil je navela na Tviteru da rukavice treba što češće mijenjati, pogotovo ako radite na prvoj liniji. Ustvari bi ritam mijenjanja rukavica trebalo da prati tempo pranja ruku. Dok nosite rukavice, nikako njima nemojte dodirivati lice, jer se na njima nalaze sve bakterije. Ruke trebate prati i prije stavljanja rukavica a i poslije skidanja rukavica.

Pored toga, dr Vilard je naglasio da korišćenje rukavica smanjuje opreznost ljudi pa se oni dok ih nose, zavaravaju da njima mogu da diraju šta god požele i da je to sasvim u redu.

Američki stručnjak savjetuje da pripazite na površine koje dodirujete i u skladu sa tim mijenjajte rukavice.

https://www.youtube.com/watch?v=xTYioOo__6U&feature=emb_title

Ostatak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

 

Oglasi – Advertisement