Stravično nevrijeme cijelu noć tutnjalo državom: Padao grad veličine oraha: Jutros su objavljene ove slike: Sve je uništeno!

0

Strašno i jako nevrijeme praćenom kišom i gradom koji je prvo bio u veličinu oraha a onda lješnjaka, zahvatilo je sam centar Arilja i nekoliko okolnih sela sinoć oko tri sata poslije ponoći.

– Još ne znamo kuda je prošla ova oluja i koja sjela je zahvatio grad, ali u centru grada i obližnjoj Latvici čak ima i polomljenog drveća – kaže predsjednik opštine Arilje Miloš Nedeljković.

Inače, ovo olujno nevrijeme zahvatilo je jučer zapadnu Srbiju i Peštersku visoravan. Grad veličine oraha zabijelio se u opštini Sjenica, gdje je oluja nanijela štetnu na sccim krovovima kuća i automobilima.

Nevrijeme je opustošilo više pepterskih sela u žestoko su pogođena sela Bagačić, Štavlja i Gornja Vapa.

“Oluja je bila zaista stravična, kakva se ne pamti, nebo se spustilo na zemlju a onda je krenuo jaki grad. Sve je trajalo oko 15 minuta i verujte da smo se stvarno uplašili. Teško da je šta moglo ostati od ljetine iza ovoga,” rekao je za RINU Željko Vranić iz Sjenice.

U opštini Ivanjica grad se zabijelio u ataru sela Bijele Vode, a napravio je ogromnu štetu na malinjacima. Inače, u toku jučarašnjeg nevremena koje je zahvatilo područje Jugozapadne, Centralne i dijela Istočne Srbije, sistem je djelovao protiv grada i sa 119 lansiranih stranica ispaljeno je 744 protivgradnih raketa, tako je saopštio RHMZ.

Ispaljene su čak 744 rakete, sa pet radarskih centara, a to su iz Kruševca, Bepnjaje, Niša, Sjenice i Crnog Vrha.

Nažalost i ove rakete nisu napravile neki veliki posao, s obzirom da je ovo područje zadesila zaista velika vremenska nepogoda.

Preporučujemo