Stigla TUŽNA VIJEST IZ SRBIJE: U stravičnoj nesreći POGINUO poznati sportista (FOTO)

0

Već nekoliko mjeseci smo navikli da čitamo loše vijesti, i svima nam je poznato da je u zadnja dva mjeseca preminulo mnogo ljudi i poznatih ličnosti koje su svoje karijere izgrađivali i bili poznati širom svijeta.

Uglavnom se radilo o ljudima koji su preminuli od korona virusa ili prirodnom smrću, a nažalost bilo je i situacija da su gubili živote u nesrećama, baš kao što se desilo prije tri dana u Srbiji. Bivši vice prvak u moto sportu u Srbiji, Slobodan Boba Ilić je u strašnoj saobraćajnoj nesreći izgubio život. Sve se odvilo na Ibarskoj magistrali na dijelu puta između Mojsinja i Donje Gorevnice, oko dvadeset kilometara istočno od Čačka.

Ova magistrala je poznata po tome da su na njoj mnogi izgubili svoje živote pa ej zato u Srbiji zloglasna. On se trkama prestao baviti aktivno ali je radio kao funkcionar pri Moto Savezu Srbije, i također je bio član skupštine AMSK Čačak. On je bio učesnik velikog broja trka koje su bse održavale u cijeloj regiji. Od njega se putem društvenih mreža mnogi opraštaju.

Od njega se sa jednom jako emotivnom poruku oprostio i njegov bivši moto klub. Napisali su da su njegovu smrt prihvatili sa nevjericom i da je ovo za njih tragično. Njegova sahrana je održana u subotu na gradskom groblju u Čačku, na kojoj su bili mnogi njegovi članovi porodice i svi prijatelji. Veliki gubitak je smrt ovog motoriste, svojom smrću je ostavio mnoge u šoku.

Preporučujemo