Stigao novi zakon, ne možete više preći granicu bez ovoga: Trebate pročitati svi prije nego što krenete na put!

0

2021. godine će građani Bosne i Hercegovine i isto tako i ostalih 60 zemalja koje imaju bezvizni režim sa Evropskom unijom dobiti posebnu vizu.

Imat će obavezu da plate sedam eura kako bi mogli da uđu i da ostanu u uniji duže. Pisalo je na stranici Etias tačnije Evropsi sustav za odobrenje putovanja. Svi koji su stariji od 18 godina, tačnije koji su punoljetni će morati da plaćaju porez preko sedam eura, i to će moći da urade sa debitnim tačnije sa kreditnim karticama.

Građani iz ove 61 zemlje će kako piše na stranici Etias ispunjavati zahtjev putem interneta prije nego krenu u neku zemlju Evropske unije. Unijet će svoje podatke, dat će svoje infotmacije o zdravlju, i isto tako kao i o porijeklu i zemli u koju putuju ako su zahvaćene ratom. Navedeno je također da će proći oko deset minuta kako bi se zahtvej za vizu Etiasa dovršio, i u roku od par minuta će na svoju e mail adresu njih 95% dobiti odgovor.

Ova viza će trajati tri godine i tako će pružiti mogućnost građanima da tri godine slobodno mogu da ulaze u EU bez ikakvih problema sve do isteka vize. Ova vijest je mnoge ostavila bez teksta i smatramo da će se veliki broj ljudi obradovati kada čuje istu. Ovo će biti prava prilika za sve koji su planirali da napuste zemlju a nisu znali kako, da napokon odu gdje zamišljaju i da ostvare sve želje koje imaju i o kojima maštaju.

Preporučujemo