Novo Savjeti

Stavite limun u čarapu prije spavanja, ujutro nećete vjerovati svojim očima: Evo šta će se desiti, NEVJEROVATNO (Foto)

Njega stopala, pogotovo za žene, predstavlja jako bitan dio u životu.

To je u jednu ruku ogleadalo, jer kada žena obuče cipele na petu i kada ima lijepo i uredno stopalo, nema ništa ljepše za pogledati. Ovaj trik zvuči zaista ludo, tako da mora djelovati, zar ne? Ispucale zime nakon duge i hladne zime vjerovatno su jedna od najgorih stvari prije sezone ljetnjih sandala i otvorenih stopala.

Pilnzi, kreme, trljanje kamenom i ostali trikovi često zahtijevaju puno truda, novca i upornosti, a dešava se da ne daju skoro nikakve rezultate. Zbog toga je najbolje riješenje da se okrenete onome što sigurno već imate u svojoj kući, a to je limun!

Na samom početku odaberite limun koji je dovoljno veliki da može da vam prekrije cijelu petu, pa ga onda iscijedite. Od dobijenog soka napravite limunadu, a za sređivanje peta bit će vam potreban kora. Potrudite se da iscijedite cijeli sok, ali neka unutrašnjost ostane sa puplom i vlažna.

Polovine limuna stavite na pete, tako da ih u potpunosti prekriju. Na samom početku će vam biti malo čudan osjećaj, ali jako brzo ćete se naviknuti. Kada ste stavili limun tako da prekrije najgrublje dijelove, navucite čarape tako da sve stoji na svom mjestu. Sok iz limuna će djelovati kao hemijski piling te će odstraniti svu suhu i ispucalu kožu.

Nakon toga, ostavite limun da odstoji najmanje sat vremena, a optimalno bi bilo da ostane preko noći. Po noći je i najlakše jer je hodanje sa polutkama limuna na petama jako komplikovano. Možda vama ovo djeluje kao još jedan trik koji ničemu ne služi, i mi smo se tako osjećali, međutim rezultat je stvarno iznenađujući.

Oglasi – Advertisement