Zdravlje

STAVITE KOMAD CRNOG LUKA NA ZUB: Evo šta će vam se dogoditi ZA 15 MINUTA, NEVJEROVATNO

Svako voli luk u salatama, uz hranu na žaru i u umacima, međutim jeste li znali koja zdravstvena svojstva zapravo luk sadrži?

Luk je vrlo dobar za vaše zdravlje, ali osim toga, može se upotrijebiti i na druge načine kao prirodni lijek.

Možda to ne znate, ali luk se smatra odličnim lijekom za stomatološke probleme. U stanju je izliječiti zubobolju kao i niz drugih problema koji se mogu pojaviti.

Stavite komad luka na zub ako vas boli zub i bol će nestati nakon nekog vremena. Proći će samo nekoliko minuta i zubobolja će prestati. Razlog za to je zapravo vrlo jednostavan.

Luk ima protuupalna i antiseptička svojstva. Jednom kada zagrizete luk i kad on ispušta sokove u usta, odmah počinje borba protiv upale i bakterija. To će reducirati bol i infekciju. Iako luk može izliječiti zubobolju, postoje i druge metode.

Ulje klinčića je provjereni tradicionalni lijek koji je vrlo dobar za stomatološke probleme i probleme sa ustima. Sve što morate učiniti je namočiti komadić vate u ulje klinčića, zajedno s malo kokosovog ili maslinovog ulja na bolno mjesto. Bol će nestati nakon samo nekoliko minuta. Klinčić je prirodni analgetik koji određeno područje jednostavno utrne.

Analgetska svojstva kapi za kašalj mogu smanjiti bol. Trebate samo uzeti nekoliko kapi na upaljeno mjesto kako biste ublažili zubobolju.

Ostatak teksta možete da pročitate na linku koji se nalazi OVDJE.

Volite li vi luk? Da li vam se viđe sviđa crni ili bijeli luk i koliko često ga koristite? Da li ste znali za sve ove razne upotrebe luka?