Stariju gospođu snimili su u Srbiji kako bježi od nekoga: Kad su vidjeli ko je iza nje, odvalili su se smijati!

0
808

Trenutno se skoro cijeli svijet bori sa pandemijom korona virusa koji svakim danom uzima sve više maha.

Svakog sata se broj zaraženih povećava, a nažalost isto tako još uvijek raste broj i umrlih od ovog virusa. S obzirom da je situacija itekako opasna, od strane vlade i kriznog štaba konstantno dolaze nove mjere. Tako je u skoro svim zemljama regiona uveden policijski sat koji građani moraju poštovati.

Ovo je sve u cilju suzbijanja virusa. Trenutno je najgora situacija u Srbiji koja ima preko dvije hiljade zaraženih. Što se tiče svijeta, Sjedinjene Američke Države su postale novo žarište sa preko 300 hiljada zaraženih osoba.

S obzirom da borba uveliko traje u vidu mjera koje su donesene, te iste mjere se moraju poštovati. Konkretno u Srbiji, donesene su čak i kazne za one koje ne poštuju donesene mjere.

U Srbiji je uveden policijski čas, što ujedno znači i zabranu kretanja za građane starije od 65 godina i to poslije deset sati.

Društvenim mrežama ovih dana kruže brojni snimci na kojima se vide oni koji ne poštuju policijski čas, a koji bježe na zvuke policijske sirene.

Ali, jedna gospođa iz Niša se malo prešla. Sa snimka se ne može vidjeti koliko godina ima, ali čim je potrčala usred bijela dana, vjerujemo da se uplašila. Ona je očigledno pomislila da je iza nje policijsko auto:

Međutim, iza nje je samo bio auto bijele boje koji se kretao sporije nego inače.

Pogledajte snimak koji je sve nasmijao OVDJE.