Magazin Novo Savjeti

Stari vrtlari dugo godina čuvali svoj najveći trik: Oživite oronulu biljku uz samo tri sastojka iz kuhinje!

Vrlo se često zna desiti da zaboravite zaliti svoje cvijeće ili da ga previše zalijete pa se ono odmah krene sušiti.

Ovo je jedna od najčešćih grešaka koju radimo kada uzgajamo neke biljke. Kako bi bili uspješni u uzgoj biljaka i cvijeća moramo biti upoznati sa time šta ta biljka voli, odnosno da li voli sunce ili sjenu, da li voli puno vode ili pak manje.

A najviše od svega moramo voditi računa na znakove koje biljka daje ukoliko joj dajete pogrešnu količinu vode. Kako bi znali da li je vaša biljka potpuno uvenula najbolje ćete vidjeti na stabljici biljke. Listovi se mogu vratiti u život samo ako je stabiljka čvrsta i zelena i korijenje zdravo.

Ako vam je ipak biljka u potpunosti uvenula, nemojte brinuti, mi imamo genijalno riješenje za vas, a sastojke sigurno već imate u svojoj kuhinji.

Napravite pravu energetsku hranu koja će oživjeti vaše biljke i ponovo zasijati.

Potrebno vam je slijedeće:

– jedna kora od banane

– kašika mljevene kafe

– ljuska od jednog jajeta

Priprema je slijedeća:

Sve sastojke stavite u blender, prelijte ih litrom vode a zatim ih izmiksajte. Smjesu koju ste dobili, kašikom pospite po biljci.

Nakon vrlo kratkog vremena očekujte da će vaša biljka da doživi potpuni oporavak.

Morate imati na umu da je ovo potpuno prirodno lijek za biljke i da ga možete koristiti u neograničenim količinama, s tim da morate voditi računa da pravite pauze, jer će se cvijeće naviknuti na ovo prehranu i zbog toga će sve manje biti učinka.

Koristite ovo prirodno gnojivo jednom u sedmici, sasvim je dovoljno da se biljka nahrani.

Oglasi – Advertisement