Novo

Šta sada rade nekad nam omiljeni fudbaleri? Od pokeraša, glumaca, pilota, kečera, do državnog lidera i tatto majstora!

Među ljudima koji zaista vole fudbal često vlada mišljenja da nakon završetka karijere nekad slavni fudblaeri vode lagodan život jer su tokom igračkih dana zaradili toliko puno novca, a posebno su tu misli na posljednjih desetak godina kada fudbaleri zarađuju nemoralne pare, i to blago rečeno i da su osigurali i nekoliko koljena svojih potomaka.

Da budemo realni, većina ih i uživa do kraja života ne radeći apsolutno ništa i živeći od reklama i sponzora koji ih često prate i godinama nakon što završe fudbalsku karijeru.

Ali, vjerujete nije uvijek situacija toliko blistava kao što mislite. Ima onih koji su zbog rastrošnosti, pogrešnih ulaganja, brojnih ovisnosti, kocke i ostalih porola ostali bez ičega, te su se nakon uspješne karijere morali uhvatiti ozbiljnog posla kako bi preživjeli.

Tako je Lilian Thuram kojeg će se oni malo stariji zauvijek sjećati po ona sva gola iz polufinala SP davne 1998. godine. On se penzionisao 10 godina kasnije, a nakon što je ušao u historiju kao igrač s najviše utakmica za francusku reprezentaciju, što je ukupno 142, posvetio je politici, i to uglavnom brinući za prava manjina.

Kakav je strašan napadač bio poznati Hernan Crespo. U Parmu je došao 1996. godine iz River Platea, a nosio je dres još milanskih velikana pa i Chelseaja, da bi se u Parmi penzionisao već sada daleke 2012. godine.

Vodio je mladi tim ove ekipe u Primaveri, a onda je preselio u Modenu, da bi nakon toga imao i avanturu u svojoj Parmi gdje je bio potpresjednik. On je trenutno ambasador ovog kluba.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.