Novo Showbizz

Srpska pjevačica živi u dvorcu, ovaj detalj do sada niste vidjeli: Dragana Mirković otvorila vrata svog doma, luks zlatna soba (Foto)

Dragana Mirković se smatra za najveću folk pjevačicu na našim prostorima. 

Ona već dugi niz godina živi u ogromnoj kući u Austriji, a sada je odlučila da pokaže i omiljeni dio svoje kuće. Ona je tokom svoje karijere dobijala mnoge nagrade koje ona do danas sve čuva. Ona je zajedno sa svojim suprugom Tonije Bijelićem u svom zamku napravila određeno mjesto za sve svoje trofeje. A sada je odlučila da svojim fanovima pokaže trofeje. Zbog slika koje je postavila na svoj instagram profil može se vidjeti da je ona sigurno jedna od najnagrađivanijih umjetnica sa naše estrade.

Dragana Mirković je rođena 18. januara 1968. godine i ona je srbijanska pjevačica pop-folk muzike. Ona je jedna od najvećih balkanskih zvijezda svog žanra, i ima skoro 10 miliona prodatih nosača zvuka i slike najprodavanija pjevačica 1990-ih na prostoru bivše Jugoslavije (plus Bugarska), i također je najprodavanija pjevačica 1980-ih. Pored Srbije, poznata je i u drugim zemljama, i ona je jedina srbijanska pjevačica koja je rasprodala koncerte u Bugarskoj, Rumuniji i Bosni i Hercegovini.

Također je i jedina srbijanska pjevačuca koje je održala solistički koncert u Turskoj. Poznata je po raznim videospotovima i po tome što ima stil Janet Jackon-ove. Imala je i ulogu u tri filma od kojih je najpoznatiji Slatko od snova. Odrasla je u porodici od šestero blizu mjesta Požarevca. Muzikom se počela baviti zbog svog djeda Dragutina, kojeg je slušala kada je svirao harmoniku. Dugo je bila u vezi sa Zoranom Bašanovićem, ali se na kraju udala za Tonija Bijelića.