Srbijom se širi stravična fotografija dječaka sa ogromnim modricama: Po školama se širi opasna igra, upozorite djecu na vrijeme – Balkan Life Today

Srbijom se širi stravična fotografija dječaka sa ogromnim modricama: Po školama se širi opasna igra, upozorite djecu na vrijeme

  • Balkan
  • 2 weeks ago
  • Comments Off on Srbijom se širi stravična fotografija dječaka sa ogromnim modricama: Po školama se širi opasna igra, upozorite djecu na vrijeme

Po naslovu se vidi da se nešto veliko dešava, i to kod najosjetljive kategorije u našem društvu, a svakako su to djeca koja trebaju uvijek biti zaštićena.

Uz pojavu društvenih mreža, te eskalaciju Youtube kanala, svakakvi se izazovi pojavljuju i prosto je to postao trend. Ne vrijedi onaj ko ne učestvuje. Sa zastrašujućim modricama na leđima i rukama, dječak iz Nišlija vratio se kući nakon što je bio na rođendanu svog prijatelja. Majka se toliko preplašila, pa je dijete počela da ispituje o tome šta se desilo, a nakon što je saznala da su bolne povrede rezultat novog izazova nastalog nakon predstave “Cinema”, ostala je u nevjerici.

Pomalo je i zastrašujuć i čudan način na koji se ovo igra, podrazumijeva da dijete strogo miruje, a oko njega je čitava grupa sudionika. Svi igrači onda udaraju dijete u sredini čak i najmanjim trzajem i to mu je kazna u neku ruku, pa je teško izaći kao pobjednik iz ove igre.

Da bi roditelje upozorila i alarmirala ih, proslijedila je medijima fotografiju svog sina s ogromnim modricama koje je dobio dok je bio na rođendanu kod Dragana Jankovića.

-Trebate da odete i sačekate tu djecu pred školom i pojasnite im: Ako roditelj ne može da odgoji svoje dijete, u popravnim ustanovama postoje njegovatelji i profesionalci, stoji u jednom komentaru. Ima i još jedna igra koja se zove Izolacijska traka: Neko dijete oblijepi selotejpom ili ga izolira zidom tako da ne može da se izvuče. Onda odlazi i svoje reakcije bilježi na telefon, dok zatvorenik pokušava da se oslobodi.

Loading..