Novo

SRBIJO, STIDI SE! Trudnica jučer preminula dok su se doktori svađali ko će je poroditi: Njen muž se danas oglasio, EVO šta se stvarno desilo, STRAŠNO (FOTO)

Danas nam je iz Vranja stigla vrlo tužna vijest, a čitava je situacija potresla kompletnu Srbiju. Njihova sugrađanka, koja je imala svega 34 godine B.I., preminula je jučer na porodu kada je rodila sina, a čitavo je vrijeme bila prikopčana na respirator jer je bila od ranije zaražena koronavirusom. 

U trenutku kada je trebalo poroditi ženu došlo je do svađe između čak 7 dežurnih liječnika, ko će da obavi potrebni zadatak i ko je od njih stručniji i sposobniji za to.  Nakon 2 sata rasprave uspjeli su da spase život djeteta nekako. Dr. Radmilo Janković, koji je inače direktor ove ustanove, unatoč svim naporima da smiri situaciju, preuzeo je stvar u svoje ruke i obavio porod. Ipak nije uspio spasiti život ovoj nesretnoj majci.

“Nakon vrlo teške situacije,. pristupili smo carskom rezu i rodili dječaka koji je težio samo 929 grama. Sada je on, hvala Bogu, u vrlo dobrom stanju nakon inkubatora i pod stalnim je nadzorom liječnika. Nažalost, majku nismo mogli spasiti”, istakao je dr Janković.

Inače, B.I. je prije 10 dana primljena u bolnicu u Nišu nakon što je u Leskovcu bila primljena jer je bila pozitivna na koronavirus. Međutim, obzirom na kapacitete i činjenicu da je bila ne samo u teškoj situaciji, već i u devetom mjesecu trudnoće, ona je primljena u nišku bolnicu.

Naravno, sada svi optužuju liječnike za ovaj nesretni događaj, jer bi se možda i mogao spasiti život majke da su oni reagovali profesionalnije. Mada je to sve i dalje teoretisanje. Činjenica jeste da je jedna mlada osoba izgubila svoj život, a liječnicisu bili možda i glavni krivci za to.

Oglasi – Advertisement