Showbizz

Spakovala stvari i otišla u hotel: Gocinu kuću ruše do temelja: “Kad su je kupili, Raša je u prizemlju…”

Deset godina je živjela u Mirijevu, a nakon toga Goca Tržan se preselila u Rakovicu i tu je kupila kuću.

U ovom novom porodičnom gnijezdu ona živi sa suprugom Rašom i kćerkom Lenom. Ali, ono što smo saznali je da njihova kuća više neće izgledati kako upravo izgleda, jer se uveliko spremaju da je renoviraju. Oni ruše i grade određene prostorije ponovo.

Bez obzira što su se u novi dom uselili skoro, pjevačica je odlučila da ga gradi ispočetka. Svi radovi počinju u narednih nekoliko sedmica, u zavisnosti od vremenskih uslova, a o svemu su se prošli mjeseci posavjetovali sa arhitektom, koji je ujedno i njihov kući prijatelj.

“U trenutku kada su se doselili, Raša je u prizemlju kuće napravio studio gdje svira i komponuje, a vrlo često mu se i Goca pridruži pa zajedno sviraju i pjevaju. Na spratu iznad je njihova porodična oaza u kojoj provode najveći dio svog dana, tu im se nalaze prostorije za uživanje, spavaća soba, kuhinja… Kada su se uselilì prošle godine, oni su samo donijeli stvari, nikako nisu prostor prilagodili sebi i svojim potrebama. U međuvremenu, Goca je počela da se bavi i blogom, pa je odvojila dio stana i za snimanje svojih klipova”, kaže izvor.

“Upravo zbog toga Goca je insistirala da renoviraju kuću, ali su čekali proljeće da počnu sa radovima. Ona je temperamentna i voli da sve drži pod kontrolom, te je svjesna da joj neće biti lako da mjesece provede u razgovoru i dogovorima sa svim majstorima koji budu dolazili. Goca smatra da svi treba da se presele u hotel dok se budu rušili zidovi i gradile nove prostorije. Ovo rušenje i građenje će je koštati kao manji stan, a radovi će se završiti do kraja ljeta. U adaptiranoj njenoj kući svako će imati svoj kutak, Raša za svirke, Lena za drugarice i učenje, a Goca za snimanje bloga. S obzirom na to da su ubrzano donijeli odluku o napuštanju stana u Mirijevu zbog svega što se izdešavalo, nisu imali puno vremena da odaberu kuću za kupovinu. Prostorija u kojoj je Raša svirao nije imala zvučnu izolaciju, ali kada se adaptira kuća će imati”, kaže izvor.

Oglasi – Advertisement