Sonja se probudila sa utrnulom rukom, odmah je otišla u bolnicu: Pet sati nakon toga uslijedio je užas!

0
386

2017. godine nekadašnja dizajnerka i model Sonja Vera, probudila se sa sasvim utrnutom rukom.

Istog trenutka je pomislila da je na nogama doživjela srčani udar. Odmah je otišla kod doktora, a utvrdili su da je do ove neprijatnosti došlo uslijed umora i stresa, te su je doktori poslali kući da se pošteno naspava.

Ova manekanka ih je poslušala ali pet sati kasnije počeo je njen pravi pakao. Probudila se paralizovana od vrata ka dole. U početku nije paničila vjerovala je da će to proći i da će ljekari brzo ustanoviti o čemu je riječ.

Doktori u Londonu, gdje ova 46-godišnjakinja živi, poslije brojnih testova dijagnostikovali su joj transverzalni mijelitis to je rijetko neurološko stanje koje uzrokuje tešku upalu kičmene moždine.

Ona je narednih šest mjeseci provela u bolnici gdje su pokušavali da uz pomoć steroida smanje upalu, ali prognoze stručnjaka nisu optimisitčne, većina tvrdi da za njeno stanje nema lijeka i da Sonja više nikada neće moći hodati.

Međutim, ova Venecuelanska manekenka i dizajnerica riješena je da ne odustaje i bori se za to da ona jednog dana prohoda. Svakodnevno vježba hodanje u bazenu i redovno prati novosti u liječenju ove teške bolesti. Ona je nedavno vidjela da su u Americi započela klinička testiranja epiduralnog stimulatora čiji su prvi rezultati jako obećavajući, pa je pokrenula GoFundMe kampanju kako bi prikupila sredstva za svoje liječenje.

“Fizički sam loše, što je očigledno. Mučim se sa cijelom jednom stranom tijela jer ne reaguje kako bi ustvari trebalo. Konstantno me boli desna ruka i obavljanje nekih uobičajenih stvari mi stvara nevjerovatne poteškoće. Znam imati loše periode, ali se brzo saberem. Svako jutro kad ustanem meditiram kako bih se smirila i fokusirala na svoj oporavak. Važno je da budem pozitivna i imam potpunu vjeru”, zaključuje manekenka Sonja.

Loading..