Šok snimci nevremena u poznatom GRADU, sastavili se nebo i zemlja: Lilo kao iz kabla, grad lupao crijep i automobile (Video)

0

Kao što smo već par put napomenuli, izgleda da se 2020. godina neće pamtiti ni po jednoj lijepoj stvari koja nam se desila.

Od korona virusa i pandemije koja je zahvatila skoro cijeli svijet, pa preko zemljotresa koji su tresli Hrvatsku i njen glavni grad, sada se desilo ogromno nevrijeme koje je nanijelo toliku štetu svima iz ovog grada.

Naime, na Sjenicu se prije par dana u ranim popodnevnim satima, doslovno, obrušilo pravo nevrijeme, tačno onakvo kakvo su meterolozi i najavljivali.

U početku je samo počelo liti kao iz kabla, doslovno su se sastavili zamlja i nebo, a onda se sa tmurnog neba na ovu peštersku varošicu sručio jak grad koji je bio veličine oraha od koga se veliki dio okolnih sela zabijelio kao kad padne snijeg usred zime.

Mještani su na društvenim mrežama postavljaju fotografije i snimke naprosto se čudeći ovom kijamet usred proljeća i usred maja.

Grad veličine oraha, ako ne i veći, napravio je ogromnu štetu krovovima kuća, automobilima, a pogotovo usjevima, od kojih nije ostalo ništa.

Mještani kazuju da ovakvu oluju i nevrijeme ne pamte, te da ih je zaista sve ovo preplašilo. Na kraju su dodali da su se Bogu zahvaljivali što je kratko trajalo, jer da je bilo duže, kako kažu, od kuća im ne bi ništa ostalo.

Tek kada se nevrijeme smirilo, i kada je grad stao, mještani su mogli vidjeti pravu vrijednost štete koju im je nanio grad.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=559274381458995

Preporučujemo