Novo Showbizz

Šok i nevjerica: Lepa Brena se u suzama oprostila od kolege muzičara!

Zabavljač, a prije svega muzičar i jedan od osnivača grupe “Slatki greh”, u kojem je karijeru počela jedna od najpoznatijih pjevačica Lepa Brena (59), Branislav Mijatović Mija umro je u subotu, nakon duge i teške bolesti.

Lepa Brena se istog trenutka oglasila na društvenoj mreži Instagram, preko svog profila.

– Posljednji pozdrav mom dragom bubnjaru Miji, a prije svega prijatelju, čovjeku koji je svojom energijom i ljubavlju prema muzici, dao doprinos našem zajedničkom uspjehu, a svojom dobrotom i životnom energijom postigao da smo svi zajedno uživali u zajedničkoj saradnji. Počivaj u miru dragi naš Mijo i nadam se da si na boljem mjestu gdje vladaju ljubav i harmonija – napisala je Brena i objavila zajedničku fotografiju iz dana kada su oni zajedno nastupali.

Pjevačica je gubitak kolege zaista teško podnijela. Na svom Instagram profilu objavljivala je videa iz vremena kada su “žarili i palili” estradom.

Nakon raspada prvobitnog sastava koji je 80-ih, i u prvoj polovini 90-ih, bio jedan od najpopularnijih bendova na prostorima nekadašnje Jugoslavije, Mijatović je zajedno sa svojim kumom, gitaristom Zoranom, nastavio raditi s bendom koji je zadržao isto ime.

– Osim što je bio pravi, vrstan muzičar i jedan od najboljih bubnjara u Srbiji pa i šire, bio je veliki čovjek, prijatelj i ljubitelj umjetnosti – složile su se njegove kolege.

Video preko kojeg se Lepa Brena oprostila od njega možete pogledati na linku OVDJE.

Neki su smatrali da se on, pored muzike, dobro snalazio i kao glumac jer je bio u svim dijelovima filma koji su snimani sa Lepom Brenom.

Oglasi – Advertisement