Snažni zemljotresi pogodili Zagreb, popucali zidovi na zgradama, oštećeni automobili! (Video)

0

Dva jaka zemljotresa jutros su pogodila Zagreb i sjeverozapad Hrvatske, prilikom čega je pričinjena velika materijalna šteta, a svi ljudi su u strahu istrčali na ulice.

Zemljotres jačine 5,3 stepena po Richteru zabilježen je u 6:23 sati, a epicentar je bio sedam kilometara zapadno od glavnog grada Hrvatske, Zagreba na dubini od 10 km, kako piše Index.hr. Par minuta kasnije se ponovo osjetio potres jačine 5,2 stepena po Richteru.

Zbog zemljotresa su popucali zidovi na zgradama u Vrbiku i u Draškovićevoj ulici gdje je potpuno uništen krov. Prilikom otpadanja komada zidova sa zgrada oštećen je veliki broj parkiranih automobila.

Građani su panično istrčali na ulice nakon zemljotresa zbog kojeg su se rušile čak i police u njihovim stanovima. Hrvatska policija je nakon zemljotresa upozorila građane koji su na ulicama da se odmaknu od zgrada i električnih kablova i stubova, zbog mogućnosti ponovnog obrušavanja.

“Jako, jako snažan jutros u Zagrebu. Čak me izbacio iz kreveta. Iduće podrhtavanje je bilo lakše, ali jako neugodno”, “Jako je zatreslo i bilo je strašno glasno. Moja zgrada je cijela popucala”, “Cijela zgrada se njihala. Užas”, samo su neki od komentara preplašenih građana, a prenosi Večernji list.

https://www.youtube.com/watch?v=8JRLAGMBIjg

Informacija o eventualno povrijeđenim zasad nema, a hrvatski mediji nam javljaju da je pričinjena ogromna materijalna šteta.

Kako javljaju čitatelji Klix.ba portala, zemljotres se osjetio i u Bosni i Hercegovini, tačnije u Krajini.

Preporučujemo