Novo

Smrt u kraljevskoj porodici: Saopštili tužne vijesti: Iznenada je preminula!

Princeza Marija Galicine, koja je potomak posljednjeg cara Austo-Ugarske, umrla je iznenada od srčane aneurizme u svojoj 32. godini života.

Ona je živjela u Hjustonu, u Teksasu, zajedno sa svojim mužem, kuharom Rišijem Singom i dvogodišnjim sinom.

Bila je kćerka princa Pjotra Galicinea, koji je bio ruski aristokrata i nadvojvotkinje Marija Ane od Austrije, kćerke austrijskog nadvojvode Rudolfa.

Rudolf je bio najmlađi sin cara Karla I Austrijskog i carice Zite od Burbon-Parme, ujedno njih dvoje su bili poslednji car i carica Austrije, a prognani su poslije prvog svjetskog rata.

Nasljednica austrijskog cara princeza Marija Galicine (Maria Galitzine) preminula je od aneurizma i za sobom je ostavila dvogodišnjeg sina i supruga.  Princeza Marija (32) je kao što smo već napomenuli, živjela u Hjustonu sa suprugom Rišom Singom  (Rishije Singho). Par je bio zajedno kad je Marija preminula četvrtog maja, i to samo šest dana prije njenog 32. rođendana.

Vijest o njenoj iznenadnoj smrti potvrdio je lokalni list iz Hjustona. Novinar hjustonskih novina napisao je da je Maksim (Maxim), Marijin sin, bio “zjenica njenog oka”.

– Naša Marija je preminula ovog jutra u Hjustonu četvrtog maja 2020. godine. Rođena je 1988. godine u porodici princa i princeze Galicine u Luksemburgu – tako je istaknuto na umrlici koju je objavila porodica.

Princezin pradjeda je protjeran iz Austrije za vrijeme Prvog svjetskog rata, a Marija i njen partner Rišom su se vjenčali u 22. aprila 2018. godine. Vrlo brzo Marija je ostala trudna te je rodila sina koji joj je bio sve na svijetu.