Smrdilo mi je iz usta, gadila sam se vlastitom mužu: A onda sam pronašla ovaj recept i riješila se velike muke!

0
359

Higijena je vrlo važna, baš u kompletu, ali loš dah, iako vodite računa o dobroj higijeni, je nešto sa čime se danas suočavaju mnogi ljudi u cijelom svijetu.

Iako ste pokušavali razne načine i kupovali dosta preparata, učinak svježe usne šupljine ujutro bi vrlo kratko trajala. Međutim, postoji još jedan prirodni način, koji uspješno riješava probleme ovog tipa!

Potrebno vam je slijedeće:

– dok od dva limuna

– šoljica tople vode

– pola kašike praha cimeta

– kašika meda

– kašika sode bikarbona

Priprema je slijedeća:

U sok od limuna zajedno dodajte med i cimet u čistu posudu, a nakon dodajte toplu vodu i sodu. Ovu smjesu prespite u jednu bocu i dobro je protresite.

Ovo je mnogo snažan lijek tako da ga možete koristiti kao sredstvo za ispiranje usta.

Soda bikarbona je jako moćan lijek i koristi se za razne svrhe. U kombinaciji sa limunom, pretvara se u pravo moćno sredstvo za ubijanje bakterija. Proed toga što će vam ujutro usna šupljina mirisati, imat ćete bijele zube. Limun utiče na caklinu, zbog toga morate pripaziti kako koristiti ovo sredstvo da ne bi došlo do oštećenja cakline.

Zubi će vam biti zdravi i jaki, a usna šupljina čista i mirisna. Ukoliko vam smeta soda bikarbona ili ako je limun za vaše zube previše jak, kako bi se izborili sa smradom iz usta, sažvačite svjež liste metvice, kadulje ili bosiljka. Ove biljke također utiču antibakterijski i učinit će da vaša usta lijepo i svježe mirišu, a osim toga, jeftino je, kada je sezona na čistoj livadi možete naći list metvice, a bosiljak čak možete i posaditi.

Loading..